Vaření.czReceptyDrůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky

Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky

Polévka, která je vhodná jako samostatný pokrm Je plná libového masa a doplněná jemnými játrovými noky.


2.371x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
1 lžícesolamyl
1 kscibule
1 ksbobkový list
3 lžícehladká mouka
2500 mlvody
5 kuličekčerný pepř
1 ksmenší kuře
4 lžícestrouhaná houska
1 kostkazeleninový bujon
300 gkuřecí játra
1 ksvelká kapie zelená

podle chuti

sůl a pepř

na ozdobu

pažitka nebo petrželka

Postup přípravy

Kuře očistíme a omyjeme, cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Papriku zbavíme zrníček a opláchneme. Kuře vložíme do hrnce, přidáme vodu, koření, sůl, cibuli a 1 stroužek česneku. Vaříme na mírném ohni do měkka. Asi v polovině přípravy přidáme zelenou papriku a kostku zeleninového bujonu. Připravíme játrové noky: Kuřecí játra zbavíme blan a opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do misky spolu se 2 stroužky česneku, pepřem a špetkou soli. Vše krátce rozmixujeme. Vmícháme vejce, strouhanku, mouku a solamyl. Těstíčko nemá být tekuté, ale středně husté. Podle potřeby ho můžeme zahustit strouhankou. Noky vaříme zvlášť v osolené vodě na mírném ohni. Těstíčko vkládáme pomocí namočené kávové lžičky. Jakmile noky vyplavou, necháme je asi ještě 2 minuty povařit. Hotové scedíme. Měkké kuře vyjmeme z vývaru a maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar scedíme a vložíme do něj maso a játrové noky. Sypeme hustě pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena