Připravíme si marinádu: Utřeme česnek, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, mletou papriku, na drobno nakrájenou petrželovou nať a trochu oleje. Marinádu dobře promícháme. Maso si nakrájíme na stejně velké kusy a vložíme do marinády.
Během toho si nakrájíme slaninu, cibuli a papriku na stejně velké dílky. Maso i zeleninu střídavě napichujeme na špejle nebo špízové jehly tak, abychom měli 4 porce.
Připravíme si pekáč, do kterého naskládáme špízy. Posypeme je nakrájenou cibulkou najemno, podlijeme vodou a dáme péct. Drůbeží špízy pečeme tak 40 - 45 minut.
Drůbeží špízy podáváme s jakkoliv upravenými brambory, s různými zeleninovými saláty a přelité výpekem s cibulkou. Špízy podáváme teplé.