Drůbeží polévka s haluškami z pohanky

Sytá a zdravá polévka s haluškami z pohankové mouky.


3.168x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na velké kousky. Čtvrtku menší kapusty propláchneme. Vodu nalijeme do hrnce a osolíme. Do osolené vody vložíme cibuli, kapustu a kuřecí drůbky. Dáme vařit.

Smícháme obě mouky. Do nich vmícháme vegetu, petrželku, sůl, bazalku a vejce. Promícháme, přidáme trochu vody a vypracujeme těsto.

Z vývaru odstraníme zeleninu a maso a vývar necháme chvíli vychladnout. Z ještě teplého masa odstraníme kosti - půjde to lépe. Do vývaru přidáme hrášek. Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev na malá kolečka. Do vývaru promačkáme těsto skrz síto na halušky. Pokud síto nemáme, můžeme z těsta lžičkou odkrajovat maličké kousky.

Halušky ve vývaru s hráškem uvaříme a nakonec přidáme nakrájenou zeleninu. Hotovou polévku rozléváme do misek a na hladinu umístíme snítku čerstvé petrželky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží polévka s haluškami z pohanky

Zpět na recept