Drůbeží krémová polévka s hráškem

Jemná drůbeží polévka doplněná pórkem a hráškem a zjemněná smetanou.


2.91343x
25 min
1×

Postup přípravy

Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso taktéž nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme pórek a krátce jej na másle podusíme. Pak jej zaprášíme moukou a necháme lehce orestovat. Zalijeme studeným vývarem a dobře vše rozmícháme, aby v polévce nebyly žmolky.

Polévku uvedeme do varu a vaříme asi 25 minut na mírném ohni. Přidáme smetanu, dochutíme bílým pepřem, solí a opět necháme krátce přejít varem. Polévku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařené maso a hrášek.

Můžeme přidat i jiné druhy zeleniny nebo zeleninu obměňovat podle chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží krémová polévka s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.