Drůbeží játra na cibulce

Jednoduchý recept na játra na cibulce. Já vynechávám omáčku a tuto směs pak podávám s čerstvým chlebem nebo topinkami. Naložení do mléka můžete vynechat, ale játra jsou pak měkčí a šťavnatější.


3.4293x
30 min
8×

Postup přípravy

Játra očistíme, propláchneme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, zalijeme trochou mléka a promícháme.

Cibuli očistíme a pokrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky.



Rozpálíme si pánev. Na ni přidáme slaninu a restujeme ji, dokud se nezačně mírně škvařit. Pak přidáme cibuli. Tu restujeme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme sádlo a játra.



Maso necháme zatáhnout a opepříme jej. Restujeme doměkka. Hotová játra osolíme a vytáhneme. Pokud chceme mít omáčku, přidáme do výpeku trochu mouky nebo solamylu.


Játra s omáčkou podáváme s rýží nebo knedlíkem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží játra na cibulce

Zpět na recept