Drůbež na rozmarýnu a tymiánu

Pečená drůbež v kořeněné pastě a plněná jarní cibulkami, tymiánem a rozmarýnem.


3.272x
0

Postup přípravy

Tymián a rozmarýn omyjeme a opatrně osušíme. Do misky otrháme 3 větvičky tymiánu. Přidáme mletou papriku, česnek, pepř, majoránku, harísu nebo chilli, olej a hořčici. Vše důkladně smícháme a podle chuti osolíme.

Kuře nebo kachnu podle potřeby očistíme, nasolíme zevnitř a potřeme připravenou pastou. Cibulky očistíme a vložíme spolu se zbylým tymiánem a rozmarýnem do drůbeže.

Drůbež vložíme na pekáč, přelijeme 1dl vody a pečeme v troubě na "h" 2 hodiny. Poté potřeme drůbež palmovým olejem, teplotu zvýšíme na 180°C a za občasného obracení a podlévání pečeme do změknutí. Nakonec zvýšíme teplotu na 250°C a z obou stran necháme vypéct kůrčičku.

Podáváme se zelím a knedlíkem, s rýží či bramborem. Záleží na chuti. Možné je vše.

Samozřejmě čas na pečení lze upravit - podstatně zkrátil, ale máme raději delší dobu zpracování za podmínky, že se drůbež nevysuší.
user-icon

autor 0369034401


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbež na rozmarýnu a tymiánu

Zpět na recept