Dršťková polévka z kuřecího masa

Recept vhodný pro všechny, kdo nemají rádi dršťky.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu, jednu cibuli a kuřecí stehna vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň. Nevaříme prudkým varem. Když jsou stehna vařená, vyndáme je a obereme.

Na másle usmažíme cibulku do růžova. Přidáme kmín, necháme až praskne, přisypeme papriku a orestujeme. Podlijeme vývarem, který jsme přecedili, a polévku necháme vařit asi 15 minut. Pak přidáme nakrájené maso, případně osolíme a přidáme maggi. Dršťkovou polévku z kuřecího masa zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a již jen necháme provařit. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.

Dršťkovou polévku z kuřecího masa podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Lucie.V1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dršťková polévka z kuřecího masa

Zpět na recept