Dršťková polévka s uzenou slaninou

Snadno připravená polévka, která zasytí a zahřeje. Osvědčený recept na tradiční dršťkovou polévku.


4.249x
35 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na slabé nudličky. Předvařené dršťky propláchneme a překrájíme podle potřeby také na slabší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

Na sádle nebo oleji osmahneme cibuli do tmavší barvy, posypeme pálivou i sladkou paprikou, rychle promícháme a vložíme dršťky se slaninou. Promícháme a zalijeme necelou polovinou červeného suchého vína. Po vyprchání vína vhodíme brambory, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Polévku zahustíme podle potřeby a ještě provaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Dršťková polévka s uzenou slaninou je dobrá teplá. Pro větší jedlíky podáváme s čerstvým rohlíkem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dršťková polévka s uzenou slaninou

Zpět na recept