Drožďové tofu knedlíčky do polévky

Recept na knedlíčky do polévky trochu jinak.


4.641x
45 min
1×

Postup přípravy

Sójový granulát namočíme na 30 minut do zeleninového vývaru.

Na oleji opražíme cibuli nakrájenou na kostky a prolisovaný česnek. Přidáme droždí a na mírném ohni ho necháme rozpustit. Přidáme nabobtnaný granulát, plátek másla a odstavíme z vařiče. Směs necháme vychladnout.

Do vychladlé směsi přidáme vejce, majoránku, sůl, najemno nastrouhané tofu a strouhanku. Promícháme a podle potřeby zahustíme těstíčko krupicí. Vypracujeme tuhou hmotu, ze které vytvarujeme knedlíčky.

Drožďové tofu knedlíčky zaváříme ve slané vodě nebo přímo v zeleninovém vývaru zhruba 7 - 10 minut.

Drožďové tofu knedlíčky můžeme podávat přímo v polévce nebo je vkládat do polévky až těsně před podáváním.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drožďové tofu knedlíčky do polévky

Zpět na recept