Drožďové knedlíčky v zeleninové polévce

Sytá polévka, která chutná dětem i dospělým.


3.873x
45 min
3×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme drožďové knedlíčky. Malou cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji na trošce oleje, rozdrobíme balíčky droždí, přidáme Heru a mícháme, až se droždí rozpustí a příjemně voní. Pak dáme droždí s cibulí do mísy a necháme vychladnout. Přidáme špetku muškátového květu, oloupaný nastrouhaný česnek, sůl, pepř, špetku majoránky, vejce, hrst drobně nakrájené petrželky, zahustíme strouhankou a propracujeme. Hmota na knedlíčky nesmí být moc hustá, ani moc řídká. Tvarujeme malé knedlíčky.

Do horké osolené vody dáme vařit očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Celer, mrkev, petržel, pórek, oloupanou cibuli, růžičky květáku nebo brokolice. Po 15-ti minutách varu vložíme do polévky drožďové knedlíčky a kostku masoxu. Vaříme ještě 15 minut.
user-icon

autor Bětka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drožďové knedlíčky v zeleninové polévce

Zpět na recept