Drožďové cukroví je nejkřehčí vánoční cukroví, které si okamžitě zamilujete. Recept je finančně nenáročný a věřte, naděláte s ním spousty parády.
Hodnocení
4.6
/ 5 (28x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Máslo250 g
Smetana3 lžíce
Droždí20 g
Hladká mouka 350 g
Na obalení
Cukr moučka50 g
Postup přípravy
Na vál si dáme mouku, máslo, droždí a smetanu. Vše zpracujeme v hladké těsto.
Zpracované těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme požadované tvary. Doporučuji použít co nejmenší vykrajovátka, cukroví je křehké a při větších tvarech má tendenci se lámat.
Vykrájené drožďové cukroví položíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct dorůžova.
Ještě horké drožďové cukroví obalujeme v moučkovém cukru.
Překvapilo mě jak je to jednoduche a chutné. Za mě určitě palec nahoru.
Babička říkala, že je to velmi podobné jako vínové cukroví.(nebo tak nějak to říkala ��)
Děkuji
Jana
Jedinečné
Dlouho jsem hledala něco jednoduchého a chuťově skvělého . TOTO JE TO PRAVÉ.Zvládne to i puberťák .Všem to moooc chutnalo a dokonce to předběhlo i rohlíčky. OPRAVDU VYZKOUŠEJTE .