Drožďová polévka s kapáním

Další a jiná verze výživné a zdravé polévky.


4.822x
30 min
4×

Ingredience

sůl
20 gmáslo
20 gcibule
6 dlvoda
20 gdroždí
60 gkořenová zelenina
čerstvá petrželka

těstíčko

sůl
1 ksvejce
mléko
hrubá mouka

Postup přípravy

Na polovině másla podusíme očištěnou a jemně pokrájenou zeleninu, zalijeme ji vodou, osolíme a povaříme.

Na zbytku másla lehce zpěníme cibuli, přidáme rozdrobené droždí, opražíme, podlijeme vývarem ze zeleniny, povaříme a přidáme k ostatnímu vývaru.

V šálku rozšleháme vejce, trochu mléka, sůl a mouku. Do vařící polévky lijeme přes vidličku kapání a drožďovou polévku ještě 4 minuty povaříme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku.

Drožďovou polévku s kapáním podáváme horkou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drožďová polévka s kapáním

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.