Vaření.czReceptyDrobenkový koláč s vlašskými ořechy

Drobenkový koláč s vlašskými ořechy

Drobenkový koláč s ovocem potěší každou návštěvu.


4.211x
60 min

Ingredience

125 gmáslo
1 lžičkazázvor
1 lžičkamletá skořice
125 ghladká mouka
1.2 kgkompotované půlené broskve
1 šálekbroskvová šťáva z kompotu
100 gsekané pražené vlašské ořechy
4 lžícejemný cukr

Postup přípravy

Broskve nejprve řádně osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájené broskve rozložíme do zapékací misky o rozměrech 25 x 30 cm rozkrojenou stranou nahoru. Zlehka posypeme mletým zázvorem. V kastrůlku povaříme 5 minut broskvovou šťávu, až se její objem zmenší na třetinu, a zalijeme jí broskve v misce. Ve velké míse smícháme mouku, vlašské ořechy, cukr a skořici. Přidáme máslo a prsty směs promícháme tak, aby se utvořily drobné hrudky. Vzniklou drobenkou posypeme broskve a pečeme 30 - 35 minut dozlatova. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový koláč s vlašskými ořechy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena