Vaření.czReceptyDrobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Jednoduchý a rychlý moučník ze stvolu rebarbory.


4.117x
35 min
2×

Ingredience

těsto

4 ksvejce
5 lžicmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
25 dkghladká mouka
15 dkgtuk na pečení

drobenka

10 dkgmáslo
10 dkgcukr krupice
15 dkgpolohrubá mouka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

náplň

10 ksrebarborový stvol

Postup přípravy

Smícháním másla, cukru krupice a polohrubé mouky si připravíme drobenku. Rebarborové stvoly oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Místo rebarbory můžeme použít i rybíz. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Začneme s přípravou těsta. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tukem, přidáme vanilkový cukr, mléko, mouku a polovinu prášku do pečiva. To vše smícháme s připraveným sněhem a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto rovnoměrně posypeme nejdříve rebarborou a pak drobenkou. Drobenkový koláč s rebarborou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud drobenka nezačne růžovět a okraje lehce nezhnědnou. Drobenkový koláč s rebarborou necháme trochu vychladnout, nakrájíme ji a můžeme podávat.
user-icon

autor Janeba

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drobenkový koláč s rebarborou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena