Drobenkový koláč s čokoládovým krémem

Drobenkové těsto doplněné lahodným krémem.


4.413x
45 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Do mísy vsypeme cukr, mouku a pomocí prstů společně se změklým máslem vypracujeme drobenkové těsto.

Těsto přesypeme do kulaté formy na koláč (nejlépe s odnímatelným dnem). Těsto rozprostřeme trochu více ke krajům. Dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 20 - 25 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme smetanu a vyšleháme. Čokoládový krém osladíme vanilkovým cukrem.

Na korpus čokoládový krém rovnoměrně naneseme a nakonec hustě posypeme tmavým kakaem.

Drobenkový koláč s čokoládovým krémem je nejlepší mírně proleželý (1 - 2 dny v chladu), korpus nám dobře změkne. Podáváme ke kávě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový koláč s čokoládovým krémem

Zpět na recept