Vaření.czReceptyDrobenkový koláč s čokoládovým krémem

Drobenkový koláč s čokoládovým krémem

Drobenkové těsto doplněné lahodným krémem.


4.413x
45 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Do mísy vsypeme cukr, mouku a pomocí prstů společně se změklým máslem vypracujeme drobenkové těsto. Těsto přesypeme do kulaté formy na koláč (nejlépe s odnímatelným dnem). Těsto rozprostřeme trochu více ke krajům. Dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 20 - 25 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme smetanu a vyšleháme. Čokoládový krém osladíme vanilkovým cukrem. Na korpus čokoládový krém rovnoměrně naneseme a nakonec hustě posypeme tmavým kakaem. Drobenkový koláč s čokoládovým krémem je nejlepší mírně proleželý (1 - 2 dny v chladu), korpus nám dobře změkne. Podáváme ke kávě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový koláč s čokoládovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena