Drobenkový jablečný nákyp

Recept na jablečný nákyp s drobenkou. Je výborný ke kávě.


4.36x
60 min
2×

Ingredience

100 gcukr moučka
200 gmáslo nebo margarín

směs

3 ksjablko
300 ghladká mouka

podle potřeby

voda

na ozdobu

šlehačka ve spreji
oříšky

podle chuti

zmrzlina

Postup přípravy

Oloupeme jablka a nakrájíme je na středně silné plátky. Jablka dáme do hrnce s vodou a přidáme 50 g cukru. Jablka vaříme asi 10 minut.

Do velké misky dáme máslo nebo margarín, mouku a zbytek cukru. Vše rozmačkáme vidličkou.

Uvařená jablka dáme do malé zapékací mísy nebo do malého plechu. Jablka pokryjeme drobenkou. Mísu či plech dáme do trouby a pečeme na 180 °C na 30 minut.

Drobenkový jablečný nákyp podáváme teplý. Můžeme přidat zmrzlinu a ozdobit šlehačkou a oříšky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový jablečný nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Britská