Drobenkový dezert s jablky

Jednoduchá příprava, skvělá chuť. Když se nám nechce péct složitý moučník, ale potřebujeme zužitkovat jablíčka, bude se nám tento recept hodit.


3.316x
45 min
5×

Ingredience

4 ksjablko
2 lžícemed
1-2 lžícemletá skořice

těsto

100 gmáslo
1.5 dlhladká mouka
0.5 dlovesné vločky
3-4 lžícetřtinový cukr
1-2 špetkysušená citronová kůra

Postup přípravy

Jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na plátky, kterými vyložíme celou formu nebo menší teflonový plech (pekáček). Nemusíme vymazávat. Posypeme hustě mletou skořicí a pokapeme 1 - 2 lžícemi medu podle sladkosti jablek. Z mouky, změklého másla, cukru a ovesných vloček uděláme těsto podobné drobence. Ochutíme citronovou kůrou. Těsto navrstvíme na jablka a máme hotovo, ještě trochu posypeme skořicí a už jen pečeme. Drobenkový dezert s jablky pečeme na 175 °C asi 30 minut, jablka nám musí pěkně změknout a drobenka by měla být zlatavá a křupavá. Drobenkový dezert s jablky podáváme ihned po vytažení z trouby. Nejlépe chutná teplý.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drobenkový dezert s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena