Vaření.czReceptyDrobenková červená buchta

Drobenková červená buchta

Jednoduchá a barevná buchta bez těsta.


4.522x
60 min
1×

Ingredience

na potření

2-4 lžícecukr
800 mlmléko
150 mlsmetana ke šlehání
2 balíčkyjahodový pudinkový prášek
špetkačervené barvivo

drobenka

1 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
250 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
600 gpolohrubá mouka
250 ghera nebo máslo

náplň

ovoce (jahody)

Postup přípravy

Z mléka, smetany, pudinkových prášků, bretonu a cukru uvaříme pudink. Do mouky smíchané s práškem do pečiva a oběma druhy cukru nastrouháme heru a zapracujeme vejce. Rukama vytvoříme drobenku. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky a zalijeme ji teplým pudinkem. Pudink poklademe ovocem (čerstvé nebo kompotované jahody, nebo jakékoliv okapané kompotované ovoce) a zasypeme zbylou drobenkou. Ihned vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 40 až 45 minut do zezlátnutí drobenky. Drobenkovou červenou buchtu před krájením necháme zcela vychladnout!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drobenková červená buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena