Drobenková buchta se sněhem a rybízem

Recept na jednoduchou buchtu s ušlehaným sněhem a rybízem.


4.25x
60 min

Postup přípravy

Na vále zpracujeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a poté přidáme hladkou mouku. Těsto propracováváme tak dlouho, dokud se ingredience nespojí. Následně z těsta vyválíme placku a tu dáme na pečící papír na plechu.
Placku můžeme vyválet přímo na pečícím papíře, aby se nám potom neroztrhla.

Z bílků a cukru vyšleháme sníh, kterým potřeme placku a přidáme na vrch kuličky rybízu. Zkoušel jsem to i s borůvkami, ale nebylo to ono.

Buchtu dáme péct do trouby na asi 20 minut při 180 °C, dokud sníh nemá narůžovělou barvu.

Drobenkovou buchtu se sněhem a rybízem necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme jako výborný moučník při různých příležitostech.
user-icon

autor MILAN


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenková buchta se sněhem a rybízem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká