Dřevěnický štrůdlák

Náš starý dobrý štrůdl, ale trošku jinak. Přidali jsme do něj sušené švestky.


2.9809x
45 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
-strouhanka
-skořice
-tuk
250 mlsmetana
100 grozinky
500 gmouka hladká
-mouka hladká
400 gjablko
50 gořechy vlašské
1 kscukr vanilkový
100 gšvestky sušené
50 gořechy lískové
250 gtuk ztužený

Postup přípravy

Tuk nastrouháme najemno, přidáme ušlehanou smetanu a hladkou mouku a uhněteme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě části a každou vyválíme na pomoučeném válu na placku, kterou posypeme strouhankou, poklademe oloupanými nastrouhanými jablky, rozinkami, vypeckovanými sušenými švestkami, oběma druhy ořechů a posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Obě naplněné placky zavineme, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dřevěnický štrůdlák

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena