Dřevěnický štrůdlák

Náš starý dobrý štrůdl, ale trošku jinak. Přidali jsme do něj sušené švestky.


2.9809x
45 min
1×

Postup přípravy

Tuk nastrouháme najemno, přidáme ušlehanou smetanu a hladkou mouku a uhněteme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě části a každou vyválíme na pomoučeném válu na placku, kterou posypeme strouhankou, poklademe oloupanými nastrouhanými jablky, rozinkami, vypeckovanými sušenými švestkami, oběma druhy ořechů a posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Obě naplněné placky zavineme, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dřevěnický štrůdlák

Zpět na recept