Drbáky

Drbáky jsou bramborové knedlíky ze dvou druhů brambor.


3.819x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksvejce
400 gbrambory
50 ghrubá mouka
200 gvařené brambory

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, necháme odstát, slijeme vodu a hmotu prohněteme v utěrce. Vařené brambory ve slupce oloupeme a rovněž nastrouháme. Smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, moukou, vejcem, solí a vypracujeme kulaté knedlíky, které uvaříme ve slané vodě. Hotové drbáky podáváme rozkrojené na půlku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drbáky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena