Dračí špízy

Jemně pálivá pochoutka k obědu.


3.918x
90 min

Postup přípravy

Na připravené špejle (1 špejle na 2 špízy) postupně přidáváme vepřové maso, cibuli, slaninu, sýr a papriku - to vše nakrájené na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm. Je dobré vždy začínat a končit vepřovým, aby se ostatní ingredience ze špejle nesesunuly. Hotové špízy vložíme do vymaštěného pekáčku, posypeme kořením a maličko podlijeme vodou nebo černým pivem. Ne moc, protože maso ještě pustí šťávu. Dračí špízy necháme péct v troubě asi 3/4 hodiny na cca 170 °C a občas podlijeme. Vhodnou přílohou k dračím špízům jsou hranolky, bramborová kaše nebo rýže.
user-icon

autor Culicek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dračí špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena