Dortový krém

Recept na krém k plnění dortíků, rolád a jiných moučníků.


4.028x
25 min

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme kaši z mouky, mléka, tuku a vanilkového cukru.

Zatímco se nám bude směs chladit, do mísy si vyklopíme máslo a vyšleháme.
Za stálého šlehání přidáváme po troškách vychlazenou kaši. Teplota by měla být asi jako ta naše tělesná. Ponoříme prst, pokud necítíme žádné teplo, je kaše tak akorát k použití. Šleháme, šleháme a pozorujeme, jak se nám tvoří úžasný a nadýchaný dortový krém. Myslím, že poznáte, kdy je hotovo.

Tak to by byl krém vanilkový. Pokud chceme čokoládový, přidáváme do másla střídavě kaši a rozpuštěnou (rovněž zchladlou) čokoládu na vaření. Pokud bychom použili moc teplou, máslo by se nám nebezpečně rozpouštělo. Když už by se tak stalo, musíme sjednat nápravu. V jiné míse rozšlehat studené máslo a to řídké postupně za stálého šlehání přidávat. Stejně tak do základního krému můžeme přidat strouhané mandličky, strouhanou čokoládu, tak si zhotovíme straciatellu. Nebo ořechy, džem, rumové rozinky, višně - fantazii jsou dveře dokořán. Na cukr jsem nezapomněla, ten je v kaši, ale pokud byste chtěli sladší, přisladíme moučkovým cukrem. Jen pamatujte moji milí přátelé, vše za stálého šlehání a po troškách.

Uvedené gramáže jsou na větší dort s vrchním zdobením. Pokud budete plnit třeba roládu, bude stačit polovina krému.
user-icon

autor Dášena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dortový krém

Zpět na recept