Dort s tvarohovým krémem a ořechy

Lehký piškotový korpus plněný tvarohovým krémem s ořechy, přelitý mléčnou polevou a zdobený jádry vlašských ořechů.


4.365x
0
2×

Ingredience

1 špetkasůl
4 ksvejce
120 gcukr krupice
1 lžičkacitronová kůra
100 gpolohrubá mouka

krém

50 mlmléko
150 gcukr moučka
50 mlgriotka
150 gvlašské ořechy
3 kostkyměkký tvaroh
150 goříšková čokoláda

poleva

mléko
cukr moučka

podle potřeby

máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

na ozdobu

jádra vlašských ořechů

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli umícháme pevný sníh. Do žloutkové pěny zamícháme mouku smíchanou s citronovou kůrou a pak i sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (22 - 24cm).

Formu vložíme do předehřáté trouby (165 °C) a pečeme asi 45 minut na 180 °C. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout a pak teprve odstraníme "obvod".

Tvarohy rozšleháme s cukrem a likérem. Vmícháme nasekanou čokoládu i sekané vlašské ořechy. Pokud je krém příliš hustý, rozředíme jej mlékem.

Korpus podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme 2/3 krému a přiklopíme vrchní díl. Vrátíme obvodový plášť a dort uložíme do chladna asi na hodinku zatuhnout a rozležet.

Dort vyjmeme z formy a boky i povrch dortu potřeme zbylým tvarohovým krémem. Smícháním cukru moučky a mléka si připravíme mléčnou polevu a dort přelijeme. Povrch dortu ozdobíme celými jádry vlašských ořechů a uložíme ještě nejméně na hodinu do chladna.

Dort s tvarohovým krémem a ořechy můžeme použít klidně i na narozeninovou oslavu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dort s tvarohovým krémem a ořechy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká