Dort s pařížskou šlehačkou

Sváteční recept na výborný a rychlý dort s pařížskou šlehačkou.


5.012x
60 min

Postup přípravy

Pařížskou šlehačku si musíme svařit den předem ze smetany ke šlehání, cukru a kakaa.

Na přípravu korpusu si do velké mísy dámě bílky a do skleničky žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Po částech přisypáváme cukr a stále šleháme. Postupně přimícháme žloutky a olej. Přidáme hladkou mouku, kakao a kypřící prášek - opatrně zamícháme vařečkou!

Korpus pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 150 °C.

Pařížskou šlehačku druhý den vyšleháme a podle potřeby přidáme cukr. Upečený a vychladlý dort rozpůlíme a naneseme velkou vrstvu pařížské šlehačky. Zbytkem pařížské šlehačky potřeme dort a můžeme nechat i na zdobení. Na zdobení použijeme šlehačku, kterou vyšleháme spolu s cukrem.

Dort s pařížskou šlehačkou servírujeme k různým slavnostním příležitostem.
user-icon

autor ivisek39


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dort s pařížskou šlehačkou

Zpět na recept