Bílky ušleháme na tuhý sníh a všleháme cukr, přidáme žloutky a stále šleháme. Do této pevné hmoty přidáme mouku s kypřícím práškem,olej a už jen opatrně promícháme. Rozprostřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 190 stupňů asi 40 minut. Abychom věděli zda je upečený zkusíme do těsta zapíchnout špejli. Pokud nelepí - je hotov.
Troubu vypneme, otevřeme dvířka a necháme takto chladnout alespoň 15 minut. Pak korpus vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Mezi tím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku se ztužovačem do tuha, přidáme cukr,zakysanou smetanu a tvaroh. Opět chvilku šleháme. Korpus rozřízneme dvakrát. První plát potřeme meruňkovou marmeládou, a náplní. Okapané kompotované broskve nakrájíme na plátky a poklademe je na náplň.
Přiklopíme druhým plátem a znovu potřeme marmeládou a náplní. Broskve už nedáváme. Položíme třetí plát a celý dort potřeme i kolem dokola zbylou náplní. Dáme do lednice ztuhnout a mezi tím si připravíme polevu. Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Mícháme až se spojí čokoláda s máslem. Polevou potřeme celý dort a necháme ztuhnout v lednici. Strany dortu můžeme obsypat drcenými mandlemi nebo ořechy, v tom případě nenecháme polevu úplně zatuhnout,aby se oříšky přilepily.
Na vychlazený dort naaranžujeme různé ovoce, podle vlastní fantazie a podle návodu na sáčku připraveným dortovým želé ovoce přelijeme, aby na dortu drželo a pěkně se lesklo.