Domažlické zapékané houby

Recept na houby po Domažlicku. Prostě vynikající.


4.817x
60 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Očištěné a umyté houby nakrájené na plátky podusíme na másle s nadrobno nakrájenou cibulkou doměkka. Podušené houby ochutíme pepřem, solí a pažitkou.

Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče střídavě poklademe vrstvy nakrájených brambor a dušených hub, poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a omastíme zbylým tukem a zapečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Domažlické zapékané houby ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domažlické zapékané houby

Zpět na recept