Domácí zmrzlina

Recept na velmi chutnou a osvěžující domácí zmrzlinu.


4.58x
30 min

Ingredience

4 ksvejce
200-250 mlmléko
3-4 lžícecukr krupice
1 balíčeksmetana v prášku

podle chuti

ovoce

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Z vlastní zkušenosti bych si oddělené bílky dala do vyšší nádobky. Žloutky ušleháme s cukrem do skoro bílé hmoty. Potom vyšleháme bílky na pěnu a dáme ji do lednice do té doby, než bude potřeba. Do žloutkovo-cukrové hmoty přilijeme sklenku mléka (200 - 250 ml). Přisypeme instantní smetanu a zamícháme. Do vzniklé hmoty přidáme dříve ušlehané bílky. Opatrně vmícháme, aby nám pěna z bílků neslehla. Celou hmotu šleháme 5 minut. Pro přidání nějaké chuti rozmixujeme libovolné ovoce, scedíme a přidáme. Připravenou hmotu na domácí zmrzlinu nalijeme do zvolené nádoby a dáme do mrazáku ztuhnout. Domácí zmrzlinu po ztuhnutí můžeme ihned konzumovat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena