Domácí zelný salát

Recept na velmi chutně naloženou směs zelí, paprik, cibule a mrkve.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno a papriky (červené nebo zelené) nakrájíme na nudličky. Přidáme zbylé suroviny (cukr, olej, ocet, deko) a pořádně promícháme. Směs necháme asi hodinu odležet a potom dochutíme podle chuti. Zelný salát naplníme do zavařovacích sklenic i se šťávou, kterou zelí pustí. Domácí zelný salát zavřeme víčkem a dáme do chladu odležet. V žádném případě nezavařujeme! Domácí zelný salát po třech dnech otevřeme a můžeme ochutnat. Zelný salát je vhodný jako obloha k pokrmům, třeba na zahradě při grilování, dobře chutná i jen tak samotný.
user-icon

autor Noell


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí zelný salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena