Domácí zapékané müsli

Výborné domácí zapékané müsli vhodné třeba na snídani.


3.04x
35 min

Postup přípravy

V míse smícháme ovesné vločky, cukr, med (množství cukru a medu můžeme upravit podle toho, zda chceme víc sladké nebo raději méně, pokud nemůžete med, lze ho i vynechat, pak ale dejte malinko víc cukru). Přidáme džus a sušené ovoce nebo ořechy podle chuti (můžeme dát rozinky, sušené brusinky, švestky, meruňky, z ořechů lískové, mandle, vlašské nasekané na kousky).

Vše promícháme a směs rozložíme na plech na pečící papír. Vznikne taková mazlavá, lepivá směs. Dáme do předehřáté trouby zapékat na 20 - 30 minut - na 170°C. Po 20-30 min vyndáme, trochu promícháme, aby tam nebyli velké slepené kusy a necháme vychladnout.

Když vyndáváme, tak se müsli bude zdát ještě jakoby mokré, jako nedopečené, ale pozor - ještě ztvrdne po vychladnutí, takže určitě není potřeba péct ho déle.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí zapékané müsli

Zpět na recept