Přátelé takový lahodný vlašák nemůžete dneska vyrobit protože na té vynikající chuti se podílel salám který byl kvalitní a nebyly v něm rozemleté kůže a jiné separáty. To platí i o pařížském salátu.
pepík
Re: Vlašák
Máte tady všichni
pravdu,že toto,co tu
uvádějí jako vlašský
salát,nemá s původní
recepturou nic
společné.Patří tam
brambory,salám,okurky,mrkev,c
eler,sůl,cukr,pepř,majonéza
,hořčice a worčestr.Má tam
být i ocet,ale pokud se dá
kupovaná majonéza,není
potřeba,je kyselá
dost.Problém je i se
salámem,který dnes
neodpovídá té
kvalitě,kterou kdysi
měl.Dávám tam
šunkový,protože se nejvíc
podobá tomu,co se tam kdysi
dával.Já,pokud mám čas,tak
si salám i majonézu dělám
sám.
Věra Spurná
Re: Salátek
Dobrý den milá paní, ani nevíte, jak jste mě potěšila, za to vám moc děkuji a přeji moc krásné vánoce.,
kkatuskkaa
Salátek
Salát je výborný- chlebíčky zmizely raz dva. Nevím, jaký má být "pravý" vlašský salát, ale tenhle chutná úplně stejně jako ten, který léta kupujeme u nás v lahůdkách (chuť si pamatuji ještě ze socialistického dětství :-) Za recept moc děkuji, nikdy se mi tu chuť nepodařilo tak docílit, jako teď s tímto receptem.
josef
dobry vlasak
Podle receptu jsem udelal salat tady v Kanade a chutna dobre. Vylepsil
jsem ho jednym jablkem[nastrouhanym].