Salát vlašák

Výborný domácí vlašský salát. Recept jsem kdysi dostala od kamarádky, ale je tak dobrý, že mi připomíná chuť mého mládí, kdy jsme chodili ze školy na 10 dkg vlašáku a jeden rohlík.


4.419x
35 min

Postup přípravy

Uvaříme si brambory ve slupce, necháme vychladnout a studené brambory nakrájíme na malé kostičky. Šunkový salám nebo šunku nastrouháme nahrubo a kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Na zálivku smícháme pepř, ocet, worchesterovou omáčku, hořčici, cukr, sůl, trochu nálevu z okurek a majonézu. Brambory smícháme se salámem, nakrájenými okurkami a hráškem. Zálivku nalijeme na bramborovou směs, důkladně promícháme a salát dáme vychladit. Salát vlašák podáváme podle chuti jako přílohu nebo jen tak s rohlíkem.
user-icon

autor babča2

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát vlašák

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena