Domácí vaječný likér bez vajec

Tento recept jsem našel asi někde na internetu a je výborný.


3.237x
0

Postup přípravy

Salko vaříme neotevřené ve vodě asi 2,5 hodiny. Pak jej necháme přes noc vystydnout. Dochází ke karamelizaci cukru.

Vychladlé salko otevřeme a vyklopíme obsah do mixéru. Výslednou tuhou hmotu rozmixujeme, přidáme obě mléka a ušlehanou šlehačku, přičemž stále mixujeme! Nakonec přidáme podle chuti rum. Více nebývá lépe.

Výslednou směs přecedíme přes jemné sítko, protože salko se zřejmě nepodaří dokonale rozmixovat. Likérem naplníme lahve. Domácí vaječný likér bez vajec skladujeme v lednici. Šlehačka může v lednici utvořit špunt u hrdla lahve, ale po odstranění je to vynikající pití.

Pokud budete vařit salko déle než 2,5 hodiny, bude salko více zkaramelizované a nápoj se více než vaječňáku bude barvou i chutí podobat spíše Whisky Creamu.
user-icon

autor Kuchtík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí vaječný likér bez vajec

Zpět na recept