Domácí utopenci

Výborný recept na klasickou českou chuťovku k pivu.


4.69x
20 min

Ingredience

1 lžičkacukr
1 kgcibule
1 kgšpekáčky
0.6 lvoda
2 ksfeferonka
1-2 kskapie
2 kschilli paprička
2 ksbobkový list
0.3 lvinný ocet
10 kuličekcelý pepř

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vodu, ocet a koření (celý pepř, feferonku, bobkový list, chilli papričky) svaříme spolu s cukrem a solí. Potom nálev necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a podle chuti nakrojíme do půlky, nebo nakrájíme na poloviny podélně. Cibuli nakrájíme na plátky a kapii nakrájíme na kousky. Nakrájené špekáčky, cibuli a kapii naskládáme do sklenic. Zalijeme studeným nálevem a necháme v lednici 5 - 7 dní uležet. Domácí utopence podáváme jako delikátní chuťovku s chlebem a dobrým pivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena