Domácí utopenci ze špekáčků

Další z klasických receptů na utopence.


4.135x
1×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
1 kgcibule
10 ksšpekáček
1 sklenkasterilovaná paprika
1 konzervakysané zelí

zálivka

sůl
0.3 locet
0.5 lvoda
hřebíček
2 ksbobkový list
0.2 llák z okurek
celý černý pepř
0.5 balíčkudeko
celé nové koření

Postup přípravy

Větší sklenici od okurek omyjeme a necháme oschnout. Množství se řídí právě velikostí sklenice. Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme, ale nedořízneme. Cibuli nakrájíme na kolečka.

Vnitřky špekáčků potřeme prolisovaným česnekem a naplníme všechny špekáčky cibulí. Vše na zálivku svaříme, necháme trochu vychladnout a scedíme. Nálev by mě zůstat teplejší.

Do sklenice postupně vrstvíme špekáčky, cibuli, zelí a papriku. Během vrstvení proléváme lákem. Domácí utopence ze špekáčků zavíčkujeme. Domácí utopence ze špekáčků necháme 2 - 3 dny uležet při pokojové teplotě a pak je uložíme na 10 - 14 dní na chladné místo.

Domácí utopence ze špekáčků podáváme s čerstvým pečivem a cibulí a zelím ze sklenice.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí utopenci ze špekáčků

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká