Vaření.czReceptyDomácí utopenci ze špekáčků

Domácí utopenci ze špekáčků

Další z klasických receptů na utopence.


4.135x
1×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
1 kgcibule
10 ksšpekáček
1 sklenkasterilovaná paprika
1 konzervakysané zelí

zálivka

sůl
0.3 locet
0.5 lvoda
hřebíček
2 ksbobkový list
0.2 llák z okurek
celý černý pepř
0.5 balíčkudeko
celé nové koření

Postup přípravy

Větší sklenici od okurek omyjeme a necháme oschnout. Množství se řídí právě velikostí sklenice. Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme, ale nedořízneme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vnitřky špekáčků potřeme prolisovaným česnekem a naplníme všechny špekáčky cibulí. Vše na zálivku svaříme, necháme trochu vychladnout a scedíme. Nálev by mě zůstat teplejší. Do sklenice postupně vrstvíme špekáčky, cibuli, zelí a papriku. Během vrstvení proléváme lákem. Domácí utopence ze špekáčků zavíčkujeme. Domácí utopence ze špekáčků necháme 2 - 3 dny uležet při pokojové teplotě a pak je uložíme na 10 - 14 dní na chladné místo. Domácí utopence ze špekáčků podáváme s čerstvým pečivem a cibulí a zelím ze sklenice.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí utopenci ze špekáčků

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena