Domácí Twix tyčinky

Recept na bohaté karamelové tyčinky.


4.36x
35 min

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 150 °C. Vyložíme plech pečícím papírem.

Smícháme máslo, cukr a vanilku. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mlékem a špetkou soli. Těsto dobře propracujeme. Zabalíme do folie a dáme do lednice na 30 minut odležet.

Těsto dáme na plech a rozprostřeme pomocí prstů. Těsto se bude lepit, proto si trošku pomoučníme ruce. Pečeme 20 - 25 minut. Těsto je hotové, když má zlatavé rohy.

Na náplň umístíme karamel a smetanu do hrnce a za stálého míchání rozpustíme na mírném ohni. Karamel by měl být hustý. Hotový karamel poznáme tak, že ho lžící nabereme a měl by se velice pomalu slévat. Karamel nalijeme na zcela upečený a vychladlý plát těsta a rovnoměrně uhladíme. Necháme karamel zatuhnout a poté nařežeme podélně na pruhy. Pruhy pak ještě na třikrát rozkrojíme. Můžeme je nakrájet tak tlusté, jak jen chceme, ale tyčinky by neměly být moc úzké, mohou se při namáčení do čokolády zlomit. Nakrájené tyčinky dáme do lednice na 30 minut.

Na polevu si rozpustíme čokoládu se lžící oleje. Polevu rozehříváme nad vařící vodní lázní.

Rozpuštěná čokoláda by měla být v hlubší míse, abychom mohli snadněji Twix tyčinky namáčet. Vezmeme jednu tyčinku po druhé a celé je namočíme do čokolády. Při manipulaci používáme 2 vidličky. Tyčinky odkládáme na mřížku, když nemáme mřížku, tak si rozprostřeme pečící papír na pracovní plochu a pokládáme Twix tyčinky na něj.

Domácí Twix tyčinky podáváme podle chuti. Můžeme je připravit i na nejrůznější oslavy jako sladké pohoštění.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí Twix tyčinky

Zpět na recept