Domácí tvaroh

Recept na domácí tvaroh, který je opravdu vynikající.


4.4101x
0
4×

Postup přípravy

Mléko zahříváme na mírném ohni o teplotě asi 30 °C a za občasného míchání na kraji sporáku, až se sýrovina oddělí od syrovátky. Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky. Pak na jiný hrnec položíme cedník, vyložíme jej čistý plátěný ubrousek a nalijeme do něj vysráženou hmotu. Zavážeme, zatížíme a necháme zvolna odkapávat. Chceme-li tvaroh tvrdý, zatížíme jej závažím, aby syrovátka co nejvíce odkapala. Z tohoto množství mléka dostaneme asi 500 g domácího tvarohu.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí tvaroh

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena