S domácími těstovinami je sice víc práce, ale jejich chuť je nenahraditelná. Tyto jsou naplněné špenátem, ricottou a parmazánem. A jsou prostě skvělé!
Hodnocení
4.8
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Bazalkové pesto
Náplň
Sůl1 špetka
Parmazán2-3 lžíce
Ricotta240 g
Mletý pepř1 špetka
Baby špenát120 g
Těsto
Vejce2 ks
Olivový olej1 lžička
Hladká mouka 200 g
Semolina100 g
Na potření
Vejce
Na ozdobu
Parmazán
Postup přípravy
Na vál nasypeme hladkou mouku a semolinu. Do důlku uprostřed rozklepneme 2 velká vejce a přidáme lžičku olivového oleje. Vše zpracujeme na hladké těsto, které by se nemělo lepit na ruce.
Z těsta vytvarujeme kouli, tu zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 2 - 3 hodiny odležet.
Baby špenát propláchneme a spaříme horkou vodou. Necháme okapat a z listů vymačkáme co nejvíce vody. Spařený špenát nasekáme na jemné kousíčky, přidáme ricottu, osolíme, opepříme a na závěr dochutíme na jemno nastrouhaným parmazánem.
Odpočinuté těsto rozkrojíme na 4 části a z každé z nich vyválíme na pomoučněné desce velmi tenký plát. Pomocí rádýlka vykrajujeme čtverečky 4x4 cm.
Do středu každého dílku dáme trošku špenátovo-ricottové náplně, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do tvaru tortellini. Takto postupujeme se všemi 4 pláty, ale válíme je postupně až po naplnění první várky, aby těsto zbytečně neosychalo.
Tortellini se špenátem a ricottou vaříme v dostatečném množství osolené vody 2 - 3 minuty, až jsou al dente.
Uvařené tortellini scedíme a ihned servírujeme. Domácí tortellini se špenátem a ricottou podáváme s libovolnou omáčkou, já je mám nejraději s bazalkovým pestem, do kterých tortellini jednoduše "obalíme". Posypeme parmazánem a ihned podáváme.