Domácí tatarský biftek

Recept na klasický tatarský biftek s několika tipy.


4.522x
30 min

Postup přípravy

Opečeme na oleji krajíce alespoň den starého chleba. Na malý talířek položíme několik oloupaných stroužků česneku na potření topinek Připravíme si maso, a to co nejpozději, ideálně těsně před konzumací. Dříve se používala zásadně pravá svíčková, která se škrabala nožem, aby neobsahovala vlákna. Dnes postačí dobrý elektrický mixér. Maso ale musí být opravdu hladké. Hovězí můžeme i namlít ručním mlýnkem, záleží na chuti strávníka. Masovou směs můžeme předmíchat, doporučuji ale tento postup. Doprostřed talíře klademe maso. Do hromádky uděláme důlek, vložíme jeden žloutek. Kolem masa poklademe na hromádky sekanou kyselou okurku, velmi jemně sekanou cibuli, špetku soli (či v solničce vedle), papriky, pepře. Také po jedné lžíci kečupu a hořčice. Na stůl dáme dochucovadla jako worcesterskou omáčku a tabasco. Každý strávník si tak do masa může zamíchat kolik jakých ingrediencí chce, maso se klade na topinky. Tatarák se tradičně zapíjí vodkou. Ingredience jsou uvedeny pro 2 osoby, pokud připravujeme tatarák jako předkrm, stačí 60-80 g masa na osobu.
user-icon

autor Elík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí tatarský biftek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena