Nejdříve si připravíme česnekovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Dip podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.
Sýr nastrouháme na jemném struhadle a promícháme s rozšlehanými vejci, solí, pepřem a kořenící směsí čubrica. Směs zahustíme solamylem a hladkou moukou a vzniklé těstíčko necháme asi 10 minut odpočinout.
Pomocí malé naběračky tvoříme ve vyšší vrstvě horkého oleje placičky, které rozprostřeme do tenčí vrstvy tak, aby vznikly roztřepené a křupavé okraje. Placičky usmažíme z obou stran dozlatova a necháme na papírovém ubrousku okapat.
Domácí kořeněné sýrové smaženky podáváme teplé s česnekovým dipem a čerstvou zeleninou jako chuťovku.