Domácí sýr

Je hezké vyrobit si něco svého. Tentokrát recept na pravý domácí sýr.


4.321x
0
2×

Postup přípravy

Tvaroh v alobalu osolíme a okmínujeme. Vložíme jej do porcelánové mísy a zakryjeme utěrkou nebo plátěným ubrouskem. Tvaroh necháme uležet při pokojové teplotě asi čtyři dny a denně jej promícháme.

Vzniklý sýr umeleme na masovém strojku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme papriku a sýr. Mícháme do zhoustnutí.

Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní nalijeme a necháme ztuhnout. Pak jej vyklopíme.

Na vzduchu domácí sýr sušíme ještě pár dní. Stačí dva dny a nejlépe v chladnější spíži.
user-icon

autor mh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sýr

Zpět na recept