Domácí sýr

Je hezké vyrobit si něco svého. Tentokrát recept na pravý domácí sýr.


4.321x
0
2×

Postup přípravy

Tvaroh v alobalu osolíme a okmínujeme. Vložíme jej do porcelánové mísy a zakryjeme utěrkou nebo plátěným ubrouskem. Tvaroh necháme uležet při pokojové teplotě asi čtyři dny a denně jej promícháme. Vzniklý sýr umeleme na masovém strojku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme papriku a sýr. Mícháme do zhoustnutí. Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní nalijeme a necháme ztuhnout. Pak jej vyklopíme. Na vzduchu domácí sýr sušíme ještě pár dní. Stačí dva dny a nejlépe v chladnější spíži.
user-icon

autor mh

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí sýr

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena