Domácí sýr cihla

Recept na velmi dobrý sýr, který stojí za pokus.


3.516x
30 min

Postup přípravy

Mléko přivedeme do varu a povaříme ho s tvarohem. Můžeme použít domácí tvaroh ale i kupovaný. Potom řádně směs scedíme přes plátýnko nebo utěrku a dáme zpět do hrnce. Přidáme 1 - 2 lžíce másla a řádně na plotně promícháme. Másla můžeme použít podle chuti o trochu více.

Sundáme z plotny a přidáme 2 bílky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku sody a řádně promícháme. Necháme v klidu asi 10 minut stát.

Pak hmotu znovu promícháme, přendáme do misky a necháme sýr ztuhnout. Nečekejte kupovaný eidam, ale sýr je moc dobrý a výborně se tvaruje. Myslím, že by z něj byla výborná sýrová roláda.

Domácí sýr podáváme podle chuti a fantazie k různým příležitostem.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sýr cihla

Zpět na recept