Domácí sýr cihla

Recept na velmi dobrý sýr, který stojí za pokus.


3.516x
30 min

Ingredience

2 lžičkysůl
2 ksvejce
1-2 lžícemáslo
1 lmléko
1 lžičkajedlá soda
1 kgdomácí tvaroh

Postup přípravy

Mléko přivedeme do varu a povaříme ho s tvarohem. Můžeme použít domácí tvaroh ale i kupovaný. Potom řádně směs scedíme přes plátýnko nebo utěrku a dáme zpět do hrnce. Přidáme 1 - 2 lžíce másla a řádně na plotně promícháme. Másla můžeme použít podle chuti o trochu více. Sundáme z plotny a přidáme 2 bílky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku sody a řádně promícháme. Necháme v klidu asi 10 minut stát. Pak hmotu znovu promícháme, přendáme do misky a necháme sýr ztuhnout. Nečekejte kupovaný eidam, ale sýr je moc dobrý a výborně se tvaruje. Myslím, že by z něj byla výborná sýrová roláda. Domácí sýr podáváme podle chuti a fantazie k různým příležitostem.
user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí sýr cihla

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena