Domácí šunka

Pokud si chcete pochutnat na masném výrobku, který je zaručeně z masa, pusťte se do tohoto receptu.


3.957x
45 min
1×

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na kousky. Zaleží jen na vás, jak velké budou, podle toho bude mít domácí šunka mozaiku. Bůček semeleme.

Maso na kousky a semletý bůček dáme do mísy a přidáme sůl, moučkový cukr, mléko a vodu. Vše hodně důkladně promícháme a přikryté potravinářskou fólií uložíme do ledničky . Necháme 2 dny uležet.

Do formy na domácí šunku vložíme mikrotenový sáček a plníme ho masovou směsí. Musíme důkladně maso upěchovat, aby se nám šunka po uvaření nerozpadala. Formu naplníme, uzavřeme, postavíme do vhodné nádoby s vodou, tak aby voda při vaření nešla přes formu a vaříme 2,5 hodiny na mírném plameni. Aby se voda jen tak táhla, jako když vaříte vývar.

Po uvaření necháme domácí šunku vychladnout, vyjmeme ji z formy, krájíme a podáváme.

Tímto množstvím naplníte 2 formy. Pokud nevlastníte formu na šunku, je možné ji vařit v sáčku na tlačenku.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí šunka

Zpět na recept