Domácí smetanový sýr

Smetanový sýr vyrobený podomácku. Recept je stejný jako u mého receptu na kvalitní domácí tvaroh, jen zaměníme suroviny.


4.1154x

Ingredience

25 mlpodmáslí
0.5 lčerstvá smetana

Postup přípravy

Do skleněné (porcelánové) mísy nalijeme čerstvou smetanu, kterou promícháme s podmáslím. Mísu s tekutinou přikryjeme čistou utěrkou, můžeme použít i plátýnko. Necháme při pokojové teplotě 24 hodin odpočinout. Na druhý den předehřejeme troubu na 50 °C. Troubu vypneme a odkrytou mísu vložíme na 45 minut do trouby. Připravíme si druhou mísu, na kterou položíme sítko, to vyložíme utěrkou (plátýnkem). Směs z druhé mísy přendáme na sítko s utěrkou a necháme pomaličku odkapávat. Utěrku se sýrem občas pootočíme. Na utěrce zůstane čistě smetanový sýr. Domácí smetanový sýr podáváme s pečivem nebo chlebem podle chuti.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí smetanový sýr

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena