Domácí smetanový sýr

Smetanový sýr vyrobený podomácku. Recept je stejný jako u mého receptu na kvalitní domácí tvaroh, jen zaměníme suroviny.


4.1154x

Postup přípravy

Do skleněné (porcelánové) mísy nalijeme čerstvou smetanu, kterou promícháme s podmáslím. Mísu s tekutinou přikryjeme čistou utěrkou, můžeme použít i plátýnko. Necháme při pokojové teplotě 24 hodin odpočinout.

Na druhý den předehřejeme troubu na 50 °C. Troubu vypneme a odkrytou mísu vložíme na 45 minut do trouby.

Připravíme si druhou mísu, na kterou položíme sítko, to vyložíme utěrkou (plátýnkem). Směs z druhé mísy přendáme na sítko s utěrkou a necháme pomaličku odkapávat. Utěrku se sýrem občas pootočíme. Na utěrce zůstane čistě smetanový sýr.

Domácí smetanový sýr podáváme s pečivem nebo chlebem podle chuti.

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí smetanový sýr

Zpět na recept