Domácí smetanová vanilková zmrzlina

V horkém létě jistě zachutná vlastní domácí vanilková zmrzlina, zejména pokud je velmi lahodná a kvalitní, přitom je recept jednoduchý.


3.117x
160 min

Postup přípravy

Vanilkové lusky ostrým nožem rozřízneme na polovinu po délce, vyškrábeme semínka a dáme do šlehací mísy. Lusky vanilky nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě domácího vanilkového cukru. Do mísy k semínkům vanilky přidáme cukr moučka a přilijeme sladkou smetanu. Všechno spolu dobře promícháme a vyšleháme na polotuhou hmotu.

Připravenou hmotu odložíme zmrazit do mrazničky. K výrobě zmrzliny nepotřebujeme zmrzlinovač, zmrzlinu stačí mrazit 4 hodiny, avšak každou půlhodinu směs promícháme vidličkou, abychom zabránili tvorbě ledových krystalek. Po uvedené době máme vanilkovou zmrzlinu hotovou a můžeme podávat.

Domácí vanilkovou zmrzlinu naporcujeme do misek anebo pohárů. Zbylou zmrzlinu v míse vrátíme do mrazničky a při opětovném vyjmutí necháme zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě povolit a můžeme znovu porcovat. Zmrzlina má jemnou chuť smetany a výraznou příchuť pravé vanilky.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí smetanová vanilková zmrzlina

Zpět na recept