Vaření.czReceptyDomácí smetanová vanilková zmrzlina

Domácí smetanová vanilková zmrzlina

V horkém létě jistě zachutná vlastní domácí vanilková zmrzlina, zejména pokud je velmi lahodná a kvalitní, přitom je recept jednoduchý.


3.117x
160 min

Ingredience

7.5 lžícecukr moučka
2 ksvanilkový lusk bourbon
750 mlsladká smetana 33%

Postup přípravy

Vanilkové lusky ostrým nožem rozřízneme na polovinu po délce, vyškrábeme semínka a dáme do šlehací mísy. Lusky vanilky nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě domácího vanilkového cukru. Do mísy k semínkům vanilky přidáme cukr moučka a přilijeme sladkou smetanu. Všechno spolu dobře promícháme a vyšleháme na polotuhou hmotu. Připravenou hmotu odložíme zmrazit do mrazničky. K výrobě zmrzliny nepotřebujeme zmrzlinovač, zmrzlinu stačí mrazit 4 hodiny, avšak každou půlhodinu směs promícháme vidličkou, abychom zabránili tvorbě ledových krystalek. Po uvedené době máme vanilkovou zmrzlinu hotovou a můžeme podávat. Domácí vanilkovou zmrzlinu naporcujeme do misek anebo pohárů. Zbylou zmrzlinu v míse vrátíme do mrazničky a při opětovném vyjmutí necháme zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě povolit a můžeme znovu porcovat. Zmrzlina má jemnou chuť smetany a výraznou příchuť pravé vanilky.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí smetanová vanilková zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena