Domácí slané rohlíčky

Super rohlíky posypané kmínem, mákem nebo strouhaným sýrem. Dlouho nikdy nevydrží.


4.322x
120 min

Postup přípravy

Z droždí, poloviny mléka, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujeme tuhé těsto a hněteme tak dlouho, až se tvoří bubliny. Pak těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník asi 5 mm silný a rozdělíme ho na trojúhelníky. Ty od širší strany ke špičce zamotáme a pak zformujeme do tvaru podkovičky. Domácí rohlíčky dáme na vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubší solí a buď kmínem nebo mákem nebo strouhaným sýrem. Domácí rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené domácí rohlíčky podáváme jako přílohu.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí slané rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena