Domácí sekaná, jak ji známe od našich babiček.
50 g | slanina |
2-3 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
bílek | |
1 ks | velká cibule |
40 g | hladká mouka |
250 g | hovězí maso |
250 g | vepřový bůček |
pepř a sůl | |
250 g | uzené |
Všechny druhy masa umeleme na strojku na maso. Zvolíme desku s otvory 2 až 2,5 mm. Umleté maso smícháme a přidáme strouhanou nebo mletou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, asi 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, a vzniklou hmotu pořádně prohněteme.
Z těsta vytvarujeme šišku, kterou ještě potřeme bílkem. Hotovou sekanou pečeme v troubě.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.