50 g | slanina | |
2-3 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
bílek | ||
1 ks | velká cibule | |
40 g | hladká mouka | |
250 g | hovězí maso | |
250 g | vepřový bůček | |
pepř a sůl | ||
250 g | uzené |
Všechny druhy masa umeleme na strojku na maso. Zvolíme desku s otvory 2 až 2,5 mm. Umleté maso smícháme a přidáme strouhanou nebo mletou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, asi 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, a vzniklou hmotu pořádně prohněteme.
Z těsta vytvarujeme šišku, kterou ještě potřeme bílkem. Hotovou sekanou pečeme v troubě.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena