Domácí sekaná se zelím

Dobrá domácí sekaná s knedlíkem a s čerstvě uvařeným zelím nasytí i ty nejnáročnější strávníky!


3.3131x
90 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 plátekmáslo
0.5 dlmléko
1 kscibule
1 kshouska
3 plátkyanglická slanina
olej na smažení
1 kgmleté maso

příloha

cukr
0-1 dlocet
2 lžičkysolamyl
1 hlávkabílé zelí

podle chuti

sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř

na obalení

strouhanka

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce. Mleté maso smícháme s cibulí a česnekem. Přidáme v mléce namočenou housku, vejce, koření podle chuti a dobře promícháme. Pro lepší spojení přidáme trochu hladké mouky. Vytvarujeme "šišku", obalíme ji ve strouhance a na rozpáleném oleji opečeme z jedné, pak ze druhé strany. Po otočení položíme na sekanou kousek másla a plátek slaniny. Pečeme asi 1 hodinu. Během pečení si připravíme zelí. Nakrouháme nebo si najemno nakrájíme bílé zelí. Vsypeme jej do hrnce, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl a cukr s kmínem. Zelí povaříme, aby bylo na skus, nebo jak máme rádi. Nakonec přidáme trochu solamylu a necháme přejít varem. Upečenou sekanou krájíme ostrým nožem na plátky. Podáváme ji spolu se zelím a s knedlíkem. Chutná i se zelím z kedlubny.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena