Domácí sekaná se zelím

Dobrá domácí sekaná s knedlíkem a s čerstvě uvařeným zelím nasytí i ty nejnáročnější strávníky!


3.3131x
90 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce.

Mleté maso smícháme s cibulí a česnekem. Přidáme v mléce namočenou housku, vejce, koření podle chuti a dobře promícháme. Pro lepší spojení přidáme trochu hladké mouky. Vytvarujeme "šišku", obalíme ji ve strouhance a na rozpáleném oleji opečeme z jedné, pak ze druhé strany. Po otočení položíme na sekanou kousek másla a plátek slaniny. Pečeme asi 1 hodinu.

Během pečení si připravíme zelí. Nakrouháme nebo si najemno nakrájíme bílé zelí. Vsypeme jej do hrnce, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl a cukr s kmínem. Zelí povaříme, aby bylo na skus, nebo jak máme rádi. Nakonec přidáme trochu solamylu a necháme přejít varem.

Upečenou sekanou krájíme ostrým nožem na plátky. Podáváme ji spolu se zelím a s knedlíkem. Chutná i se zelím z kedlubny.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká