Domácí sekaná se zeleninou

Recept na klasickou, ale odlehčenou sekanou.


4.817x
30 min

Postup přípravy

Maso vybereme libovější. Nakrájíme rohlíky a spolu s vločkami je zalijeme mlékem. Sušené houby rozdrtíme v hmoždíři a spaříme vařicí vodou. Mrkev, petržel a kousek celeru nastrouháme na hrubém struhadle, nakrájíme drobně cibulku.

Za chvíli z rohlíků a vloček vymačkáme mléko, spařené houby slijeme. Všechny suroviny dobře (nejlépe rukama) smícháme v míse a vytvoříme šišku. Domácí sekanou vložíme do vymazaného pekáče sádlem případně olejem. Poklademe plátky másla, trošku podlijeme horkou vodou, pekáč zakryjeme a pečeme asi na 150 °C asi 2 hodiny. Ke konci pečení můžeme pekáč odkrýt a přidat teplotu.

Domácí sekanou se zeleninou podáváme krájenou na plátky s bramborovou kaší nebo bramborami a hlávkovým salátem, případně s kyselou okurkou. Pokud zbude, je nejlepší opečená na pánvi s chlebem a hořčicí.
user-icon

autor oslice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná se zeleninou

Zpět na recept