Vaření.czReceptyDomácí sekaná se zeleninou

Domácí sekaná se zeleninou

Recept na klasickou, ale odlehčenou sekanou.


4.817x
30 min

Ingredience

2 ksvejce
4 plátkymáslo
majoránka
1 kscibule
0.3 ksceler
4 ksmrkev
1 kspetržel
250 gmleté hovězí maso
250 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
1 hrstpetrželka
2 hrnkymléko
muškátový květ
1 hrstsušené houby
mletý černý pepř

podle potřeby

2 ksrohlík
1 hrstovesné vločky

Postup přípravy

Maso vybereme libovější. Nakrájíme rohlíky a spolu s vločkami je zalijeme mlékem. Sušené houby rozdrtíme v hmoždíři a spaříme vařicí vodou. Mrkev, petržel a kousek celeru nastrouháme na hrubém struhadle, nakrájíme drobně cibulku. Za chvíli z rohlíků a vloček vymačkáme mléko, spařené houby slijeme. Všechny suroviny dobře (nejlépe rukama) smícháme v míse a vytvoříme šišku. Domácí sekanou vložíme do vymazaného pekáče sádlem případně olejem. Poklademe plátky másla, trošku podlijeme horkou vodou, pekáč zakryjeme a pečeme asi na 150 °C asi 2 hodiny. Ke konci pečení můžeme pekáč odkrýt a přidat teplotu. Domácí sekanou se zeleninou podáváme krájenou na plátky s bramborovou kaší nebo bramborami a hlávkovým salátem, případně s kyselou okurkou. Pokud zbude, je nejlepší opečená na pánvi s chlebem a hořčicí.
user-icon

autor oslice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena