Domácí sekaná s olivami

Domácí sekaná s olivami ochucená bylinkami a česnekem.


3.310x
90 min
1×

Postup přípravy

Lístky rozmarýnu a tymiánu jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Játra, škvarky, cibuli a česnek rozmixujeme v hladkou hmotu.

Obě mletá masa promícháme, přidáme ochucená rozmixovaná játra, vejce, sůl, pepř, bylinky, jogurt a solamyl. Vše řádně prohněteme a nakonec do masité hmoty vpracujeme olivy.

Chlebovou formu vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Pečeme při 175 °C přibližně 45 - 50 minut.

Upečenou sekanou vyklopíme na prkénko, nakrájíme na porce a podáváme jako teplý hlavní chod s vařeným bramborem a zeleninou. Domácí sekanou s olivami můžeme podávat i studenou, nakrájenou na tenké plátky a ozdobenou zeleninou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná s olivami

Zpět na recept